| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 250 gr. un
 2 yumurta sarısı
 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
 3 yemek kaşığı rendelenmiş keş
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay bardağı sıvıyağ
 4,5 su bardağı su
 Tuz
 
 Un, yumurta sarıları, bir tutam tuz ve 1 çay bardağı su ile hamur yapıp, yufka inceliğinde açılır.
 Hamurlar kare şeklinde kesilir. Başka bir kapta su, sıvıyağ ve tuz kaynatılır.
 Açılan hamurlar bu suda haşlanır ve derin bir kaba alınır.
 Bir tavada tereyağı, rendelenmiş keş, ve ceviz sotelenir.
 Bu keşli cevizli karışım hamurların üzerine dökülüp servis yapılır.
 
 
  
 
 |