MALZEMELER:
 
 
  -1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
 
  -2 çorba kaşığı zeytinyağ
 
  -2 çorba kaşığı yoğurt
 
  -1 yumurta
 
  -1 bardak çekilmiş ceviz içi (fındık da olabilir)
 
  -5 su bardağı un
 
  -1 /4 limon suyu
 
  -3 su bardağı şeker
 
  -1 kahve kaşığı kabartma tozu
 
 
  -1 fiske tuz
 
 
  YAPILIŞI:
 
 
  1- Margarin, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
 
  2- Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.
 
  3- Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir).
 
  4- Tepsiye dizip fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken ılık şuruba atılır.
 
 
  ŞURUBUN HAZIRLANIŞI:
 
 
  3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız.)
  
 |