1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
4-5 yemek kaşığı haşhaş
3 adet ekmek hamuru
Yarım su bardağı toz şeker
Tarçın
Tarifin yapımına geçmeden fırını 160 dereceye ayarlayın.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Mutfak tezgahınıza çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun, yavaş yavaş elinizle yayın. Üzerine sıvı yağ ile incelttiğiniz haşhaşları sürün, ceviz içi ve toz şeker ekleyin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
Dilimleri dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin. Diğer kalan hamur parçalarını da aynı işlemi uygulayın. Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin. Fırında iyice kızarana kadar pişirin.
|