| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Elma Pastası | 
 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3955 
Gönderme Tarihi: 21.May.2006 
3,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
HAMUR IÇIN
 
3 Kahve Fincani Margarin
 
Bir Tutam Tuz
 
1 Paket Vanilya
 
2 Kahve Fincani Esmer Seker
 
Yarim Tatli Kasigi Portakal Kabugu Rendesi
 
4 Yumurta
 
1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
 
5 Kahve Fincani Un
 
750 gr Eksi Elma
 
AYRICA
 
Kalibi Yaglamak Için Yag
 
2 Kahve Fincani Margarin
 
3 Kahve Fincani Ikiye Bölünmüs Ceviz Içi
 
3 Kahve Fincani Kiyilmis Ceviz Içi
 
3 ÇorbaKasigi Tozseker
 
Pudrasekeri
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Firini 175 dereceye ayarlayip önceden isitin. Margarin, tuz, vanilya, seker
 
ve portakal kabugunu karistirin. Yumurtalari ekleyin. Un ve kabartma
 
tozunu karistirip yumurtali karisima ilave edin.
 
Elmalarin kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çikarin. 1 elmayi
 
küçük küpler halinde dograyip hamura ekleyin.
 
Yuvarlak bir firin kalibini yaglayip hamuru içine yerlestirin. Kalan elmalarin
 
bombeli yüzeyine bir biçak yardimi ile kesikler açarak süsleyin. Çekirdek
 
bulunan kismi alta gelecek sekilde hamurun üzerine yerlestirin. Margarini
 
küçük parçalara bölüp kiyilmis cevizle birlikte eImalarin üzerine dagitin.
 
Üzerine tozseker serpip ikiye bölünmüs cevizleri resimde görüldügü gibi
 
pastanin kenarina yerlestirin.
 
Pastayi firinin orta katinda 50 dakika kadar pisirin. Pastanin üzerini firina
 
vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.
 
Pastayi firindan alip, kaliptan çikarin. Dilerseniz üzerine pudrasekeri
 
serpin.
 
Bu pastayi armutla da hazirlayabilirsiniz. Bunun için armutlari ayni sekilde
 
hazirlamaniz yeterli olur. Dilerseniz elma ve armudu karisik olarak da
 
kullanabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Elma Pastası Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |