|
|
Cevizli Ekmek |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121507
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2016
1,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
4 Su Bardağı Un (400g)
1 Paket Pakmaya Instant Hamur Mayası (10g)
1 Su Bardağı Su (200ml)
1 Çay Bardağı Zeytinyağı (100ml)
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker (12g)
2 Yemek Kaşığı Tuz (3g)
İç Malzeme için:
1 Su Bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi (80g)
Fırınınızı önceden 220°Cye ayarlayın ve ısıtın.
Ceviz içi hariç diğer tüm malzemeyi karıştırma kabına aktarın ve yoğurarak karıştırın.
Elde ettiğiniz hamurun üzerini örtüp, oda ısısında mayalanması için 1 saat bekletin.
Mayalanan hamura ceviz içi ekleyip, tekrar yoğurun.
Hamuru 2 eşit parçaya bölüp, un serpilmiş tezgahın üzerinde yassılaştırarak şekillendirin.
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alıp, üzerine çizikler attıktan sonra tekrar mayalanması için oda ısında 30 dakika bekletin.
Önceden 220°C ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Soğuk veya ılık servis edin.
|
|
Cevizli Ekmek Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|