| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Dolangel Çörek | 
 
  | 
ersel 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.08.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100353 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2014 
1,710 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket çabuk maya
 
1 çay bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Yağlamak için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
İçi için:
 
2 su bardağı ceviz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Hamur malzemesiyle orta sertlikte bir hamur yapılır. Üzeri kapatılır, 1 saat dinlendirilir. Sonra hamur
 
4 parçaya ayrılır. Merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır. Yüzeyine eritilmiş tereyağı sürülür, ceviz serpilir ve rulo yapılır. Yuvarlak yağlanmış tepsinin ortasına gül börek gibi sarılır. Diğer hamurlar da aynen hazırlanır ve çevresine dolandırılır. Çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Dolangel Çörek Tarifleri Kete Tarifleri
 | 
 
 
 
 |