|
|
Çevizli Çörek (Seben Bolu) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164169
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2022
1,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatma İnci Bozkurt - Melek Yaman
Ceviz
Soğan
Maya
Un
Su
Şeker
Yağ
Salça
Karabiber
Pul biber
Tuz
Soğanı ve cevizi birlikte kavurun. Ilık suyla mayalı un, su ve tuzdan oluşan bir hamur yoğurun.
Azıcık hamuru malzemesinin içine şeker eklenir. Mayalandırın.
Cevizler çekilir, soğan, salça ve baharatla kavrulur. Küçük pazılara ayırın. Tek tek ince bir şekilde açın.
Açılan pazıyı yağlayın. Üzerine cevizli içi yayın. Rulo şeklinde sarın (rulo şeklinde sarmayıp ortasına koyup üstü kapatılarak da yapılabilir).
Fırın tepsisini yağlayın ve ortadan başlayarak tepsiye hazırladığınız ruloları sararak ilerleyin (Dört veya beş pazıda tepsi dolar).
İsranı yağlayın ve tepsideki çöreği kesin (pişince alması kolay olsun diye). Fırınlayın.
Davulda piştikten sonra bir bez yardımıyla çöreği sarın (yumuşak olması için).
|
|
Çevizli Çörek (Seben Bolu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|