| 
 
 
 | 
Cevizli Çenetli Tatlı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110258 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2015 
5,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase un
 
3 yemek kaşığı mısır unu
 
1 paket yaş maya
 
Yarım çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
 
1 kase iri ceviz
 
3 bardak pekmez
 
 
Yarım çay bardağı yağın üzerine yarımşar çay bardağı süt ve yoğurt ekleyerek karıştırıyoruz. 1 paket yaş mayayı ılık suda eritiyoruz. Karışıma 1 kase un ve 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyerek karıştırıyor ve mayayı ekliyoruz. İyice yoğrulan hamur mayalanması için bir süre dinlendirildikten sonra iki bezeye bölünür. İlk beze fırın tepsisi büyüklüğünde açılarak tepsiye yerleştirilir. Tepsiye bastırılarak serilen yufkanın üzeri cevizle kaplanır. İkinci hamur bezesi de tepsi kadar açılarak cevizlerin üzeri örtülür. Kare dilimlenen tatlı fırında pişirilir. Üzeri kızararak pişen tatlı sıcakken üzerine 3 bardak pekmez dökülür.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |