|
|
Cevizli Biftek Sarma |
|
somun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc78722
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
0,5 Çay Bardağı sıvıyağ
4 Adet Domates
2 Diş kıyılmış sarımsak
2 Adet sivri biber
4 Parça ince dövülmüş biftek
1 Çay Bardağı sıcak su
2 Diş sarımsak
4 Dal İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ
1 Çay Bardağı ince dövülmüş ceviz içi
Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesleri iki parmak kalınlığında halka halinde doğrayın.margarini tavaya alın. Üzerine domates, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Domates kabukları yumuşayınca, kabukları tavadan çıkarın. Çatalla ezip sos kıvamına getirin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın ve sosu başka bir kaba aktarın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrı bir kapta ceviz, sarmısak ve maydanozu karıştırın. Hazırladığınız harcı bifteklerin içine koyup rulo şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya, 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Biftekleri ve biberi tavaya alıp kızartın. Üzerine domates sosu ve sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirip, ocaktan alın.
|
|
Cevizli Biftek Sarma Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|