| 
 
 
 | 
Cevizli Biber Yoğurtlaması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158290 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021 
370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr çarliston biber
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı ceviz
 
3 diş sarımsak
 
Yarım su bardağı su
 
1 yemek kaşığı sirke
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Sarımsakları soyarak 3-4 parça olacak şekilde doğrayın. Daha sonra sarımsakları sıvı yağında soteleyin. Biberleri temizleyerek doğrayın ve tavaya ekleyerek 4-5 dakika sarımsaklar ile birlikte kavurun. Daha sonra pul biber, ceviz, su ve tuzunu ekleyerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve sirkeyi ekleyerek soğumaya bırakın. Soğuyan biberlere son olarak süzme yoğurdu ekleyin karıştırarak servis tabağına alın. Üzerine iri doğranmış ceviz serpin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |