| 
 
 100 g kepekli un
 50 g ceviz
 2 çay kaşığı kabartma tozu
 150 g şeker
 150 g tereyağı
 3 büyük yumurta
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı zencefil
 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş hindistancevizi
 Süslemek için:
 8 adet ceviz yarısı
 
 Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
 Tüm malzemeyi, büyük bir karıştırma kabına koyun.
 Elektrikli bir çırpma teli ile birlikte 4 dakika çırpın.
 Karışımı baton kek kalıbına dökün üzerini düzeltip yarım cevizleri ortada bir sıra dizin.
 35-40 dakika pişirin. Merkeze yerleştirilen bir kürdan temiz çıktığında kek hazırdır. Tamamen soğuması için pastayı bir tel rafa aktarın.
 Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |