| 
 
 
 | 
Cevizli Başemelli Patlıcan Kızartması | 
  | 
teşkilat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127053 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2017 
1,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet topan patlıcan
 
Kızartma yağı
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı ceviz
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanlar 1 santim kalınlığında ve yuvarlak olarak dilimlenir. Bol kızgın yağda iki yüzü altın rengi kızartılır. Mutfak havlusuna çıkarılır. Diğer tarafta un ve tereyağı kavrulur. Soğuk süt eklenerek pişirmeye devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince tuz ve dişe gelecek büyüklükte dövülmüş ceviz katılır. Kızarmış patlıcanlar servis tabağına konur. Üzerine cevizli sos gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |