| 
 | 
| Cevizli Balkabağı Çorbası | 
|  | yemek öğretmeni Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.03.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Münih
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141319 Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
 716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram balkabağı
 1 adet soğan
 1 adet orta boy patates
 1 adet kapya biber
 1 çorba kaşığı tereyağı
 2 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 adet taze zencefil yarım ceviz büyüklüğünde
 100 mililitre krema
 Tuz
 Taze çekilmiş karabiber
 Üzeri için:
 1 çorba kaşığı hazır pesto sos
 1 çay bardağı ceviz içi
 
 Balkabağını irice doğrayıp fırın tepsisine aktarın. Üzerine tuzu ve taze çekilmiş karabiberi serpin. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
 Tereyağını ve sıvı yağı tencerede ısıtın. İnce kıyılmış soğanı, zar şeklinde doğradığınız kapya biberi ve ufak doğranmış zencefil ile patatesi ilave edip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Fırında yumuşayıncaya kadar pişirdiğiniz balkabaklarını ilave edin. Üzerini üç parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp yüksek ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi orta ayara getirin.
 15 dakika daha pişirip çorbayı ocaktan alın. Krema ile birlikte blender'den geçirin. Eğer çorbanın kıvamı fazla yoğun gelirse kaynar su ile seyreltebilirsiniz. Üzerini fesleğenli pesto sosla birlikte havanda ezilmiş cevizi içi ile tamamlayarak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |