10 gram kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
İçi için:
1 soğan
Çörek otu, ceviz
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Hamuru yoğurmak için öncelikle ılık sütün içinde kuru mayayı beş dakika bekletin. Daha sonra üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 10 dakika dinlendirip unlanmış tezgâhta ince açın. Yuvarlak şekillerde kesin. Soğanı rendeleyin, kıyılmış ceviz, salça ve istediğiniz baharatla karıştırıp hamurların ortasına bir miktar yerleştirin, istediğiniz şekilde kapatın. Hamurun üzerini kapatmadan tepsiye dizip üzerine bütün ceviz de yerleştirilebilir. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
|