7 su bardağı un
 
2 su bardağı süt
 
1 paket yaşmaya
 
2 adet yumurta
 
250 gr margarin
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
Kuru incir
 
Kayısı
 
Üzüm
 
Ceviz içi
 
Fındık
 
Fıstık
 
2 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Bir karıştırma kasesine unu alın.
 
Ortasını açıp mayayı, yumurtayı, eritilmiş yağı ve ılık sütü koyalım.
 
Kenarına tozşekeri serpelim.
 
Önce ortasındaki malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur hazırlayalım.
 
Hamur 1 saat mayalandıktan sonra merdane ile kalınca açalım.
 
Tüm kuru malzemeyi hertarafına serpiştirelim.
 
Elbette incir ve kayısı doğranacak, ceviz ve fındak merdane yardımı ile ufaltılacak.
 
Hamuru rulo yapalım ve uçlarını incelterek büyük bir ayçöreği şekli verelim.
 
Üzerine bütün bir yumurtayı sürüp 3 çorba kaşığı toz şekeri serpelim.
 
Bu şekilde de yarım saat mayalandıktan sonra 180 derece fırında içini çekip üzeri kızarana kadar pişirelim.
  
 |