Salata icin:
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuc
2 dal taze sogan
4 adet orta boy salatalik
3 yemek kasigi zeytinyag
1`er tatli kasigi kimyon, pul biber, karabiber, tuz, nane
Yoğurt icin:
2-3 su bardagi yogurt (yogurdun kivamina göre ayarlayin)
3-4 dis sarimsak
1 silme tatli kasigi tuz
İstege göre bir tatli kasigi sirke
Sos icin:
bir avuç ceviz
3 yemek kasigi zeytinyağı
1 tatli kasigi tereyağı
1'er dolu tatli kasigi pul biber ve nane
Öncelikle havuclari ve kabaklari soyun. Havuclari rendeleyin ve orta boy yapismaz tavada zeytinyagiyla kisik ateste kavurmaya baslayin. Kabaklari rendeleyin ve elinizle suyunu sıkın. Tavaya ilave edip karistirin ve ikisi de biraz yumusayana kadar kavurun. Tavayi kenara alin.
Salataliklari güzelce yikayip kabuklariyla birlikte rendeleyin, elinizle suyunu sıkın ve ilimis karisima ekleyin. Taze sogani da ince ince dograyip karisima ekleyin ve karistirin. Tuzu ve baharatlari ekleyin.
Yogurdu rendelenmis sarimsak, tuz ve sirkeyle karistirin. Tavadaki salataya ekleyip karistirin. Yogurtlu salatayi servis tabagina aktarin. Ayni tavaya zeytinyagi ve tereyagi ekleyin, ince kiyilmis veya dövülmüs cevizleri kisik ateste kavurun. En son pul biberi ve naneyi ekleyin. Biraz kavurduktan sonra ocagin altini kapatin ve sosu salatanin üzerine gezdirin.
|