| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ceviz Kremalı Ekler | 
 
  | 
turfanda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2008 
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76997 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2012 
2,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kreması için:
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
4 çorba kaşığı şeker
 
2 yumurta sarısı
 
2 paket vanilya
 
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
 
Hamuru için:
 
350 gram su
 
2 gram tuz
 
60 gram tereyağı
 
4 yumurta
 
180 gram un
 
 
Çelik bir tencerede su, tuz ve tereyağını kaynamaya bırakın. 30 saniye kaynamış suya elenmiş unu ilave edin. Kaşıkla karıştırıp 2 dakika hamuru pişirin. Pişen hamuru tencereden alıp başka bir kaba aktarın. Bu hamurun biraz ılınmasını bekleyin. Soğumaya başlamış olan hamurun içine yumurtaları teker teker kırıp karıştırarak iyice hamura yedirin. Fırın tepsisini yağlayın. Krema sıkma torbasına bu hamuru doldurup isterseniz uzun ekler pasta yapmak için hamurlar sıkın. İsterseniz de yuvarlak şekilde profiterol için hamurlar sıkın. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. 30 dakika sonra fırının ayarını 160 dereceye indirin. 30 dakika daha pişirin. Bu arada iyice kuruması ve içine krema sıkılabilmesi için boş olması önemli. Kreması için süt, şeker, un ve yumurta sarısını bir tencerede çırpın pişirip ocaktan alın. İçine cevizi vanilyayı ekleyip hazırlayın. Üzerine erimiş çikolata servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ceviz Kremalı Ekler Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |