| 
 
| 
 
 
 | 
 
CEVAHİR KAVURMA | 
 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72838 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012 
4,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 adet kuzu ciğeri
 
2 adet kuzu böbreği
 
1 adet kuzu yüreği
 
2 demet taze soğan
 
125 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kırmızı pul biber
 
İsteğe göre sivri biber ve dereotu
 
 
Bütün sakatatları parmak ucu büyüklüğünde kesip, hazırlayalım. Tencereye 125 gram margarin koyup, eritelim.
 
Yürekleri ve böbrekleri ilave edip 5-6 dakika kavurduktan sonra, ciğerleri ilave edip 1-2 dakika daha karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatıp
 
ciğerler saldığı suyu çekinceye kadar pişirelim.
 
Sivri biberleri ve taze soğanları ilave edip 3-4 dakika daha pişmesini bekleyelim.
 
Son olarak baharatlarını katıp, ara sıra karıştırmak şartı ile ağzı kapalı olarak pişirelim.
 
isteyenler sulu, isteyenler de suyunu uçurtup servis yapabilirler.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
CEVAHİR KAVURMA Tarifleri Bumbar Tarifleri
 | 
 
 
 
 |