Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
2 bardak su
1 yemek kaşığı YONCA salça
1 adet çarliston biber
5-6 adet mantar
1 adet soğan
2 kahve fincanı YONCA ayçiçek yağı
2 adet domates
6 tane zeytin
Bir tutam safran
Tuz
Karabiber
Hazırlanış:
Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Pirinç, su, YONCA ayçiçek yağı, safran, tuz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.Ayrı bir tavada YONCA ayçiçeği yağını ısıtıp soğan, biber, mantar ve YONCA salçayı ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|