| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÇEŞNİLİ KEREVİZ | 
 
  | 
esmeray 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35678 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2009 
2,795 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1/4 çay bardağı limon suyu
 
4 adet orta boy kereviz
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet soğan
 
2 adet bavuç
 
2 adet sivri biber
 
15 adet mantar
 
4 diş sarımsak
 
1 tutam kimyon
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
tuz
 
maydanoz
 
 
Kerevizleri limonlu ve unlu suda harcını hazırlayana dek bekletin. Bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını alın. İçine küp doğranmış soğan, havuç, ince kıyılmış sivri biber ve mantarları, küp doğranmış sarımsakları ilave edip, 5 dakika soteleyin. Ayrı bir yayvan tencereye kerevizleri dizin. Üzerine hazırlanan harcı yayıp, 1 tutam kimyon, tuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve limon suyu döküp, biraz su ilavesiyle kerevizleri pişirin. Pişen kerevizleri tencerenin kapağını açmadan soğutun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÇEŞNİLİ KEREVİZ Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |