MALZEMESİ
1/4 çay bardağı limon suyu
4 adet orta boy kereviz
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet bavuç
2 adet sivri biber
15 adet mantar
4 diş sarımsak
1 tutam kimyon
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
maydanoz
Kerevizleri limonlu ve unlu suda harcını hazırlayana dek bekletin. Bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını alın. İçine küp doğranmış soğan, havuç, ince kıyılmış sivri biber ve mantarları, küp doğranmış sarımsakları ilave edip, 5 dakika soteleyin. Ayrı bir yayvan tencereye kerevizleri dizin. Üzerine hazırlanan harcı yayıp, 1 tutam kimyon, tuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve limon suyu döküp, biraz su ilavesiyle kerevizleri pişirin. Pişen kerevizleri tencerenin kapağını açmadan soğutun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.
|