|
Çerkez Tavuğu |
|
çağla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22804
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
Yarım adet bayat ekmek
Yarım baş sarımsak
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 atatlı kaşığı tuz
Tavuk tencereye konur. Üzerine yüze yüz gelecek kadar su konur ve yumuşayana dek haşlanır. Daha sonra tavuk etleri kemiklerden ayrılır ve daha küçük parçalara bölünür. Tavuk eti servis tabağına aktarılır. Bu arada
Ekmeğin içi çıkarılır ve ufalanır. Çukur bir kaba konur. Üzerine dövülmüş sarımsak, iri dövülmüş ceviz tuz, karabiber ve 2 su bardağı kadar tavuk suyu eklenir, harmanlanır. Hazırlanmış tavuk eti de eklenir, güzel bir karışım yapılır. Servis tanbağına dökülür. Üzerine yağda yakılmış toz kırmızı biber gezdirilir.
|
Çerkez Tavuğu |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24056
Gönderme Tarihi: 25.May.2008
2,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 besili tavuk
3-4 dilim ekmek içi
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı ceviz içi
2 çay kaşığı kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz
Tavuğun iç organlarını çıkarttıktan sonra alazlayın ve bol suyla yıkayın. Ardından büyük bir tencereye koyarak, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin. Orta ateşte haşlayın. Haşlanma sırasında su kaynamaya başlayınca yüzeyde beliren köpüğü bir kevgirle atın\
Tuzunu koyun ve ağzı kapalı tencerede pişmesini bekleyin.
Haşlanmış tavuğu ayrı bir kaba alın. Soğuyunca etlerini ayırıp diftikle-yin. Üzerine karabiber serpin.
Ayıklanmış ceviz içini bir havanda dövün ve orta boy bir tepsiye aktarın. Tepsiyi hafif ateşe oturtun. Kırmızı biber serperek 10 dakika kadar elle bastırıp karıştırın. Böylece, tepsinin bir yanına toplanan yağı, bir fincana alın.
Tepsiyi ateşten alıp içindeki yağsız ceviz içini ıslatarak iyice sıkılmış ekmek içiyle birlikte kıyma makinesinden geçirin. Karışımı, çukur bir kaba aktarın; ezilmiş sarımsak, biraz tuz ve alabildiği kadar tavuk suyu ile iyice karıştırın. Muhallebi kıvamında bir sos elde edeceksiniz.
Tavuk etlerini servis tabağına yaydıktan sonra bir kepçe tavuk suyu ve birkaç fiske karabiberle nemlendirin ve cevizli sos etleri örtene kadar üzerine dökün.
Servis tabağmın üzerini, maydanoz dalları ve yarım kahve kaşığı kırmızı biber katılmış ceviz yağını incecik akıtarak süsleyin.
|
Çerkez Tavuğu |
|
denizkızı
Aşçı
Kayıt: 04.08.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26214
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2008
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gr. lık bir tavuk
200 gr. ceviz
1/2 francala ekmek içi (kuru)
Tuz
Biber
Tavuğu suda haşlayın. Suyunu süzgeçten geçirin. Cevizi makinede çekin. Ekmek içini elekten geçirip ufalayın. Ceviz ile ekmek içini yoğurup tekrar elekten geçirin. Hazır bulunan tavuk suyu ile bunları yedirerek iyice karıştırın. Tavuk etlerini ayıklayıp ince ince dilimleyin, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Tavuk etlerini tabağa döşeyin üzerine de sosu dökün. İsterseniz sarımsak da koyun.
|
Çerkez Tavuğu |
|
sevil tok
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc26552
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2008
2,023 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
500 gr. ceviz
50 gr. kırmızı biber
250 gr. süt
Tavuğu bir tencereye koyun. Üzerine su ilâve ederek 1 saat haşlayın. Suyun içinden alarak başka bir kaba çıkarın. Soğumaya bırakın. Kemiklerini çıkarıp, derisini ve etini ayırın. Derileri makinada veya bıçakla ince ince doğrayın. Ayıklanmış olan etleriyle karıştırın. Bir kayık tabağa yerleştirin. Makinada çekilmiş olan cevizi temiz bir bez üzerine koyarak yağını sıkın. Çıkan yağa kırmızı biber, biraz da çiçek yağı ilâve ederek hafif ateşte kızdırın. Bir kabın içine alın, yağı alınmış olan cevizi bir tencereye koyun. Süt ve et suyu ilâve ederek ateş üzerinde 5 dakika yumurta teliyle dövün ve soğumaya bırakın. Tavuğun üzerine koyarak yağını da gezdirin ve servis yapın.
|
Çerkez Tavuğu |
|
sevil tok
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc26553
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2008
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ceviz içi
1 adet tavuk
1/2 bayat ekmek
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Tavuğu temizleyip, haşlayın. Cevizi ayıklayıp et makinasında bir kere çekin. İkinci çekilişte ekmeğin ve biberin yarısını koyup çekin. Üçüncü ve dördüncü çekilişte ekmeğin ve biberin hepsini koyup çekin. Çekme sırasında sızan yağları bir kapta toplayın. Çekilmiş ceviz içini porselen bir kaseye koyun. Tavuğun suyundan kepçe kepçe koyarak cevizi sulandırın. Boza kıvamına gelinceye kadar su ilâve edip tuz ve kırmızı biber atıp istediğiniz acılığa getirin. Tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde didin. Oidilen tavuk etlerine tuz ve karabiber serpip, servis tabağına yayarak koyun. Üstlerine ceviz salçasını dökerek etlerin üzerini kapatın. Üst kısmını ceviz yağı ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Not: Çerkez tavuğunun lezzetli olmasını istiyorsanız, sıcak servis yapmalısınız. Bunun için de çerkez tavuğunu servis yapmadan az önce hazırlayın, üzerine yağını ve biberini son dakikada dökün ve hemen servis yapın. Çerkez tavuğu için mümkün olduğu kadar yağlı tavuk kullanmağa çalışın veya tavuğun yağlı kısımlarını çerkez tavuğuna dahil edin.
|
Çerkes Tavuğu |
|
SadıkAli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2007
Mesajlar: 43
|
Kısa URL: https://ml.md/lc27817
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2008
2,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
1/2 kg. ceviz içi
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Tavuk etleri kemiklerinden ayrılıp ufak parçalar halinde didiklenir. içine tuz ve karabiber serpilerek servis tabağına konulur. Üstlerine ceviz salçası dökülür. Üst kısmı ise ceviz yağı ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir.
|
Çerkez Tavuğu |
|
pırlanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc33374
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2009
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça tavuk göğüs eti
5 dilim bayat ekmek içi ya da tost ekmeği içi
1 su bardağı ceviz içi
1,5 su bardağı süt
1 diş sarımsak
1/2 limon
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
Az miktar tuz
karabiber
kırmızı toz biber
Üzerini süslemek için:
Ceviz, zeytin, biberli sos, maydanoz
Tavuk göğüs etleri yıkanır. Derin bir tencereye 1/2 limon suyu, tuz ve etlerin üzerini kapatacak kadar su konur. Pişene kadar haşlanır. Pişen etler süzgeç yardımıyla sudan alınır. Etler pişerken diğer malzemeler hazırlanır. Bayat ekmeğin iç kısmı derin bir kaba rendelenir ve üzerine süt eklenir. Dövülmüş ceviz içi, az miktar Çınar karabiber, tuz eklenerek ekmeklerin sütü çekmesi beklenir. Ekmekler bulamaç haline getirilir. Haşlanan tavuk etleri ince ince didilip hazırlanan sütlü harca eklenir. Sarımsak ve dövülmüş ceviz içi de eklenerek tekrar karıştırılır soğuk olarak servis yapılır. Ayrı bir tavaya mısırözü yağı konur. Yağ kızınca içerisine kırmızı toz biber eklenerek hafifçe kavrulur ve biberli sos hazırlanır. Hazırlanan bu sos, bir yemek kaşığı yardımıyla servis tabağındaki tavuğun üzerinde gezdirilir. Zeytin dilimleri, maydanoz ve cevizle süslenerek soğuk olarak servis yapılır.
|
Çerkez Tavuğu |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc37877
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2009
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk
200 gr. ceviz içi
2S0 gr. bayat ekmek içi
Bir kaç dal maydonoz
2 Kahve kaşığı kırmızı biber
tuz ve karabiber
Tavukları ayıklayınız, içlerini temizleyiniz, bir tencerede su ile ateşte pişiriniz.
Piştikten sonra tavuğun etini kemiklerinden ayırınız.
Küçük parçalara bölünüz, tuz ve karabiberle karıştırınız.
Diğer tarafta ceviz içini makinada çekiniz, 2. kez kırmızı biber ilâve ediniz.
Tekrar çekiniz, 3. kez ıslatılmış ekmekle beraber bir daha çekiniz (Bu işlemi 5-6 kez yapınız).
Cevizden sızan yağları bir fincan içine alınız.
Bu karışımı bir kâse içinde azar azar tavuğun suyu ile ezerek ilâve ediniz.
Tuz serpiniz, yoğurt kıvamına gelinceye kadar, çok fazla sulu olmamasına dikkat ediniz.
Bu sosdan birazını yukarıda pişmiş ve parçalara ayrılmış tabak içindeki tavuğa karıştırınız, bir bulamaç yapınız.
Sonra geri kalan sosunu üzerini kapatacak tavukların görülmeyeceği biçimde tabağa dökünüz.
Daha önce ceviz içini çekerken sızdırdığınız kırmızı renkte ceviz yağlarını üzerine gezdiriniz, küçük maydonoz yapraklarıyle üzerini süsleyîniz.
Not: Arzu edilirse sosu hazırlarken bir kaç diş sarımsak da konabilir.
|
Akutıj (Çerkes Tavuğu) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39567
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2009
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
3 diş sarımsak
250 gr ceviz
Yarım bayat ekmek
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tutam kırmızı biber
Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkanır ve yarım saat kadar pişirildikten sonra bir kepçe ile alınarak soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bayat ekmek içi, dövülmüş cevizin 4/3'ü ve sarımsak karıştırılır. (Blender kullanılabilir) Soğumuş olan tavuğun suyundan iki su bardağı kadar bu karışıma atılarak tekrar karıştırılır. Soğuyan tavuğun derileri çıkarılır ve etleri çok küçük olmayan parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Malzemeye, yeteri kadar su ilave edilir ve didiklenmiş tavuk ile karıştırılır (eğer malzeme çok katı olursa, yarım bardak daha tavuk suyu ilave edilebilir). Bir servis tabağına konulur, üzerine kalan ceviz iri taneli olarak serpilir. Daha sonra çok hafif kızdırdığımız zeytinyağı ile kırmızı biber karıştırılıp, şekilli bir biçimde tavuğun üzerine dökülür.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43191
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün piliç
1 adet soğan
Tarator için :
250 gr ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
Üzerine:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
Piliç bir bütün soğan ve 4 bardak su (isteğe bağlı tuz) ile haşlanır. Ayrı bir kaba alınıp didiklenir.
Tarator için cevizler (çok ezilmeden) öğütülür.
Ekmek içi ve sarımsaklar beraber öğütücüden geçirilir.
Ceviz ile ekmek bir kasede iyice karıştırılır.
Tarator kıvamına gelinceye kadar azar azar piliç suyu ilave edilip karıştırılır. Sirke konur. Didiklenmiş piliç ve tarator harmanlanıp servis tabağına alınır.
Üzeri çatal ile düzeltilip sıvı yağda bekletilmiş kırmızı biberle süslenir.
|
ÇERKEZ TAVUĞU |
|
Besime Örücü
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43771
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009
2,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Adet haşlanmış tavuk (1 -1,5 Kg.)
2 Dilim bayat ve beyaz ekmek içi
2 Su bardağı iyi dövülmüş ceviz
1 Su bardağı tavuk suyu
Tuz
Biraz karabiber
Biraz kırmızı biber
YAPILIŞI
1 Haşlanmış tavuğu kemiklerinden ayırıp, derisi ile mümkün olduğu kadar küçük küçük parçalayınız, az tuz ve karabiber serperek bastırmadan servis tabağına yayınız.
2 Ekmek içini bir su bardağı soğuk süt veya su ile bir kaç dakika ıslatıp sıkarak bir kaba çıkarınız.
3 Ceviz, ekmek içi, tuz ve kırmızı biber karışımını iki kere kıyma makinasından geçiriniz.
4 Makinadan çıkan biberli ceviz yağını bir fincana toplayınız.
5 Makinadan çekilmiş harcı çukur bir kap içinde, ağaç bir kaşık veya çırpma teli ile karıştırarak, tavuk suyunu azar azar ilâve ederek yediriniz. (Koyu boza kıvamı olana kadar)
6 Bu harcı servis tabağına, tavuğun üzerini kapatacak şekilde dökünüz.
7 Üzerine ayrılan ceviz, yağı ve maydonoz ile süsleyiniz.
Not: Ceviz yağı makineden çıkmıyorsa 2 çorba kasığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı bir çorba kaşığı ceviz bir çay kaşığı kırmızı biber bir kapta, ateş üzerinde 4-5 dakika kavurup süzdürünüz. Yağ hazırlanmış olur. Cevizli harcı çok ince bir tülbentten sıkarsanız yağ çıkabilir. Yağı alınmış cevizli harç daha hafif olduğundan mideyi rahatsız etmez.
|
Çerkez Tavuğu |
|
felamur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46994
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli Malzemeler:
Tost ekmeği (6 dilim)
Tavuk göğüs (2 adet haşlanmış)
Süt (2 bardak ılık)
Çekilmiş ceviz içi (1/2 bardak)
Sarımsak (2 diş)
Kırmız toz biber (1 yemek kaşığı)
Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatli kaşığı)
Sıvıyağ (2 yemek kaşığı)
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine 1 bardak ılık süt ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin. Tüm sütü ekmeklere iyice yedirin. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım bardak çekilmiş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyin.
Önceden haşladığınız tavukları ince ince parçalar halinde bölerek( elinizle diderek ) diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ilave edin. Kıvamını oluşturmak için üzerine 1 bardak daha ılık süt ekleyin ve tüm malzemeleri yoğurun.
1-2 dakika yoğurduktan sonra çerkez tavuğunun hazırlama işlemi tamamdır. Sosunu oluşturmak için bir tavanın içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber dökün. Biberler yağın içinde köpürünce altını kapatın ve kenara alın.
Hazırladığınız tavuğu servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız biberli sosu dökerek servise hazır hale getirin.
|
Cevizli Çerkez Tavuğu |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82389
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2012
2,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 bütün tavuk
1 kg ceviz içi
5 kurutulmuş kırmızıbiber
4 diş sarımsak
4 dilim ekmek içi
Yeteri kadar tuz
2 tatlı kaşığı kişniş
½ tatlı kaşığı karabiber
6 su bardağı tavuk suyu
Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, haşlanır, kemiklerinden ayrılır ve didilir. Kurutulmuş biberler haşlanır ve çekirdeklerinden ayrılır. Bir miktar ceviz içi, biberler, sarımsak ve ekmek içi hep birlikte kıyma makinesinden birlikte geçirilir. Kalan ceviz makineden geçirilir, sıkılarak yağı bir fincana alınır. Kıyma makinesinden geçirilen bu karışıma soğuk tavuk suyu ve tuz ilave edilir karıştırılır. Didilmiş et servis tabağına alınır üzerine bu karışım dökülür. Fincana alınan ceviz yağı da üzerine gezdirilir.
Not: Cevizin yağı alınamamışsa, bir tavada yağ kızdırılır ve kırmızı toz biber katılarak elde edilen yağ cevizli tavuğun üzerine gezdirilir.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Tülay Sak
Aşçı
Kayıt: 31.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98636
Gönderme Tarihi: 31.May.2014
1,628 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
4 dilim bayat ekmek içi
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pulbiber, karabiber
5 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı kişniş, kimyon
Öncelikle temizlenmiş tavuğu tencereye koyup üzerine suyu ekleyip iyice haşlayın. Tavuk etlerini bir kaba alıp didikleyin. Suyunu da bir kaba alın. Mutfak robotunun içinde, ceviz, ekmek içi, sarımsak baharatlar ve 1 su bardağı kadar tavuk suyunu püre oluncaya dek çekin. Daha sonra içine didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip karıştırın. Gerekirse bir miktar daha su ekleyip servis tabağına alın. Baharatlar ve az miktarda yağ ile süsleyin. Hatta cevizin yağını çıkartıp kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104855
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2015
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg tavukgöğsü, derisi alınmış ve kemiksiz
4 fincan su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 doğranmış soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı Arnavut biberi
3 fincan ceviz
2 ila 3 dilim beyaz ekmek, kabuğu ayrılmış, ıslatılıp suyu sıkılmış
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve biber
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Tavuk, tuz ve suyu bir tencereye koyup orta-yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 25-30 dakika boyunca veya tavuk iyice pişip yumuşak bir kıvama gelene dek pişirin. Haşlanan tavuğu ayrı bir yere alıp, suyunu ayırıp kenarda soğumaya bırakın. Tavuk soğuyunca, elinizle didikleyin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir sote tavasında, orta ateşte ısıtın. Zeytinyağına soğanları ekleyip 3-4 dakika öldürün. Sarımsak, kırmızıbiber ve Arnavut biberini ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Soğuması için kenara alın.
Soğanlı karışımı, ceviz, ekmek, limon suyu, 2 fincan haşlama suyu, tuz ve karabiberle blender veya mutfak robotundan geçirin. Hafif pürüzlü kalana kadar işlemden geçirin. Geniş bir kaseye alın. Didiklenmiş tavuğu cevizli sosun içine ekleyin. Baharatlarını ayarladıktan sonra çok kuru kaldıysa biraz daha haşlama suyu ilave edin. Servis tabağına alıp, üzerini çatalın ucuyla düzeltin.
Geri kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağına kırmızı toz biber ekleyin ve orta ateşte yağ kıpkırmızı olana dek, 1 ila 2 dakika ısıtın. Tavuğun üzerine yağ gezdirin, doğranmış maydanozla süsleyip sıcak olarak veya oda sıcaklığında servis edin.
|
Çerkez Tavuğu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106928
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015
1,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg. tavuk göğsü
4 fincan su
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı Arnavut biberi
3 fincan ceviz
2 dilim ekmek
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve biber
Tavuk etini tuzlu suda haşladıktan sonra etini didikleyin. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, sarımsak, kırmızıbiber ve Arnavut biberini ekleyip iki dakika daha soteleyin. Soğuyunca ceviz, ıslatılmış ekmek, limon suyu, iki fincan tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek robotta çekin. İçine didiklenmiş tavuğu ve baharatları ilave edip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış pul biber gezdirin.
|
Çerkez Tavuğu |
|
gerilla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2020
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152649
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020
471 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 adet bütün tavuk
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
5 su bardağı su
Cevizli harcı için:
300 gram ceviz
3 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
Üzeri için (arzuya göre):
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Temizledikten sonra bol suda yıkadığınız tavuğu, derin bir tencereye yerleştirin. İçme suyu, orta boy kuru soğan, limon suyu ve tane karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişirin.
Pişirme işlemi esnasında yüzeye çıkan köpükleri berrak bir tavuk suyu elde etmek için bir kevgir yardımıyla alın.
Yumuşayana kadar haşladığınız bütün tavuğu geniş bir tabağa alın. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde ditin. Arzuya göre macun kıvamına gelmesi için mutfak robotundan geçirin.
Cevizli harcı için; incecik kıydığınız sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşattıktan sonra cevizli karışıma katın. Toz kişnişi ekleyin, tüm malzemeyi koyu bir boza haline gelene kadar karıştırın.
Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle harmanladığınız cevizli karışımı servis tabağına alın.
Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız zeytinyağına toz kırmızıbiber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin.
Not: Kullanacağınız malzemelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin. Tavuğu haşlarken et suyu veya tavuk bulyon ile lezzetini arttırabilirsiniz. Tarifteki ekmek içlerinin hafif bayat olmasına dikkat edin. Bu sayede ufalama işlemini daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Haşlama işleminin ardından tavukları soğuk su ile durulayın ve süzün. Böylece tavukları didikleyebilirsiniz. Hazırladığınız çerkez tavuğunu kapalı kaplarda serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
|
Asibal (Çerkes Tavuğu) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168084
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
3 adet tavuk but
200 gr kırık ceviz
1 adet havuç
2 adet soğan
1 adet bayat ekmek
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Tavuğu havuç ve soğanla birlikte haşlayın. Ekmeği robotta inceltin, bir karıştırma kabına alarak içine ceviz kırıklarını koyun. Haşladığınız soğan ve havucu robottan geçirin, içine ilave edin. Baharatları ve sarımsağı ekleyerek bir miktar su ile karıştırıp inceltin. Bir tavaya sıvı yağ koyarak sulu hamuru dökün. Boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Daha önce haşladığınız tavuğu lime lime olarak ayırın. Servis tabağının içine boza kıvamına gelen hamurun yarısını dökün ve yayın. Üzerine limelediğiniz tavukları koyun. Onun üzerine de diğer kalan ekmek hamurunu dökün. Tereyağına, kırmızıbiberi koyup eritin. Servis tabağındaki yemeğin üzerine dökün ve süsleyin. Servise hazırdır.
|
|