| 
 
 
 | 
Çerkez Peynirli Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159036 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021 
394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 su bardağı rendelenmiş isli Çerkez peyniri
 
4 adet yufka
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
5-6 dal nane
 
150 gram kaymak
 
1 adet yumurtanın akı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yeteri kadar galeta unu
 
 
Çerkez peynirini geniş bir kaba alın. Üzerine ceviz ve ince kıyılmış nane ilave edin. Yufkaları düz bir zeminde üst üste koyun. Genişliği 4 parmak olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına peynirli harç koyup bir parça kaymak yerleştirin. Daha sonra muska şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için ucunu hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufkalar ve harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yumurta akını sıvıyağla çırpın. Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |