|
|
Çeri Domatesli Keçi Peynirli Kiş |
|
Küçük Ayşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc122155
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2016
1,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 + ¾ su bardağı un (250 gr)
125 gr soğuk tereyağı, parçalara bölünmüş
1/3 su bardağı soğuk su (80 ml)
2 gr Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 adet yumurta sarısı, çırpılmış
Tuz
Dolgusu İçin
2 adet yumurta
200 gr keçi peyniri, rendelenmiş
100 ml krema
Unu 2 çay kaşığı tuz, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ve tereyağı ile rondodan geçirerek kum tanecikleri haline getirin.
Suyu da ekleyip rondoyu tekrar çalıştırın. Karışımı streç filme sarıp üstüne bastırarak hamur haline getirin.
Hamuru 4 parçaya bölüp her birini 2 parça yağlı kağıt arasında merdane ile açarak inceltin ve ufak tart kalıplarınızı açtığınız hamurlarla kaplayın.
Üstüne çatalla delikler açıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Tart hamurunun üstüne bir parça yağlı kağıt örtüp ağırlık yapması için bakliyatlar yerleştirin.
170 C fırında kenarları pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra üstündeki bakliyatları alın.
Yumurtaları krema ile çırpıp peynirle karıştırın ve tartların içine doldurun.
Tekrar fırına sürüp üstü pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
|
|
Çeri Domatesli Keçi Peynirli Kiş Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|