| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cennet Tartolet | 
 
  | 
dozz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126062 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2017 
1,033 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
220 gr un
 
25 gr öğütülmüş badem
 
100 gr yumuşak margarin
 
70 gr pudra şekeri
 
1 adet yumurta akı
 
1 paket vanilya
 
Dolgu için:
 
1 poşet kazandibi
 
750 ml süt
 
80 gr kuru kayısı
 
60 gr çekirdeksiz kuru üzüm
 
30 gr iri kırılmış badem
 
Süslemek için:
 
Antep fıstığı
 
Kuru kayısı
 
Badem
 
Kuru üzüm
 
 
12 adet tartolet kalıbını margarin ile yağlayın.
 
Unu eleyin. Öğütülmüş badem, margarin, pudra şekeri, yumurta akı ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun.
 
Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp tartolet kalıplarının tabanına ve yanlarına elinizle bastırarak yayın.
 
Yaydığınız hamurları çatal ile birçok yerinden delin ve170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkartıp soğutun. Soğumuş tartoletleri kalıplarından çıkartın.
 
Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine kazandibi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun.
 
Kayısıları küp şeklinde doğrayın. Kuru üzüm ve bademlerle birlikte hazırladığınız kazandibine ilave edip karıştırın ve buzdolabında bekletin.
 
Servisten önce tartoletlerin içini soğumuş kazandibi ile doldurup üzerlerini süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cennet Tartolet Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |