| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cennet Lokumu | 
 
  | 
Nesli Han 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2014 
Mesajlar: 28 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103054 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2014 
2,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
2 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
Hamur malzemesi bir araya getirilir. Orta sertlikte bir hamur yapılır. Üzeri kapatılır. Yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Bu arada iç malzemesi pişirilerek katı bir muhallebi yapılır. Dinlenen hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, avuç içinde çay tabağı kadar açılır. Ortasına 1 tatlı kaşığı muhallebi konur. Hamur kenarlardan ortaya doğru toplanır ve yuvarlanır. yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 20 dakika dinlendirilir. Sonra 185derece fırına verilir. Hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca pudra şekeri serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cennet Lokumu Tarifleri Çörek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |