|
|
Cennet Köşkü |
|
Ay Gül
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc119572
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016
1,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet milföy hamuru
1 çay bardağı marmelat
1 çay bardağı ceviz
1 yumurta
100 gram tahin helvası
Fındık
Hindistancevizi
Milföy hamurunu mermer bir zeminde merdane ile hafif büyütün. Yumurtayı çırpın, hamurun üzerine sürün. Üstüne bir hamur daha koyun, hafif bastırm. Uçlarını yukan doğru kaldırın. Ortasına 2 tatlı kaşığı ezilmiş tahin helvası koyun, etrafına yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırmda kızarmcaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine marmelat sürün, fındık ve hindistanceviziyle süsleyerek servis yapın.
Not: Bu tatlı muhakkak sıcak fınnda pişirilmelidir. Düşük ısılı fırında kabarmaz.
|
|
Cennet Köşkü Tarifleri Galeta Tarifleri
|
|