| 
 
 
 | 
Çemenli Patlıcan Kızartması | 
  | 
küpeli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96939 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2014 
1,839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı çemen
 
1 kahve fincanı su
 
Kızartma yağı
 
 
Patlıcanlar yollu soyulur. Önce enine 3 parçaya kesilir. Sonra cetvel gibi ince doğranır. Kızgın sıvıyağda kızartılır. Servis tabağına konur. Çemen ve su pürüz kalmayacak şekilde karıştırılır. Kızarmış patlıcanların üzerine gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |