|
|
ÇEMENLİ KAYSERİ SUCUĞU |
|
kadriye özay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc55676
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2010
7,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eşit oranda yağ ve ete eşit oranda ve yeterince, karabiber ve kırmızı biber dövülerek katılmalı, iyice yoğurarak köfte yapmalı ayrıca az su ile karıştırılmış ve süzülmüş sarımsak suyu eklenmelidir.
Hazırlanan köfteler bağırsaklara doldurara kurutmaya asılmalıdır.
Askıda iken 24 saatte bir indirip ve tahta üzerine yatırıp merdanelenmelidir.
Tamamiyle kuruduğu zaman merdaneyi yiye yiye bastırdıktan sonra birbirine eşit oranda dövülmüş çimen ve kimyon ile beraber kırmızı biber ve sarmısağı su ile hamur gibi yoğurup sucukların üstüne sürerek saklamalıdır.
Not: Bu sucuk merdanelendikten sonra üzerine yukarıdaki karışım sürülmese de olur. Yine iyidir, başka bir çeşni verir.
|
|
ÇEMENLİ KAYSERİ SUCUĞU Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|