|
|
ÇELENK (Fransa) |
|
şebnem özey
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38442
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2009
2,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
Bir tutam tuz
200 gr. pudra şekeri
1 yumurta akı
350 gr. tereyağı
Vanilya
Koyulaştırılmış marmelat
Bir kap içinde pudra şekeri yağ, yumurta akı, tuz, vanilya hepsini beraberce çarpınız.
Bu karışıma azar azar un yedirerek ilâve ediniz ve top gibi yuvarlayınız.
10 dakika üzerini bir bez ile örtünüz. Dinlendiriniz.
Hamuru hazırladıktan sonra bir kaç parçaya ayırınız açınız.
3 cm. çapında tırtıllı kalıp ile kesiniz. Diğer tırtıllı kalıp ile kestiğiniz ikinci parçanın ortasını elma oyacağı ile keserek yuvarlak bir delik açınız.
Tepsiye dizerek orta ısı derecesinde pembe renkte pişiriniz. Birinci düz olan parçaya istenilen koyu meyveli jöle veya marmelat sürüp ikinci delikli yuvarlağı üzerine kapatınız. En üstüne pudra şekeri serpiniz.
|
|
ÇELENK (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|