| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çekirdekli Pide | 
 
  | 
sakız ağacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2012 
Mesajlar: 60 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79106 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012 
1,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı tam buğday unu 
 
3 çorba kaşığı şeker 
 
20 gram yaş maya 
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
1 su bardağı ılık su 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
2 yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı ayıklanmış çekirdek
 
10 adet minik domates
 
Kekik, kırmızı pul biber
 
 
Yoğurma kabının içinde yaş maya ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Son olarak da kepekli unu döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağ ile yağlanmış zeminde elinizle ortasına bastırıp çukur yapın. Tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çekirdekleri domatesleri yerleştirin ve 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Çıkınca ister sıcak olarak isterseniz de soğuk ikram edin. Fırından aldığınız pide hamuruyla da bu tarifi hazırlamak mümkün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çekirdekli Pide Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |