|
Çekirdekli Dereotlu Çörek |
|
Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76668
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
2,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı ayıklanmış çekirdek
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Derin bir kabın içinde öncelikle sıvı olan malzemeleri bir araya getirin. Tereyağı, sıvı yağı ve yoğurdu koyup üzerine yumurta kırın. Bu karışımı birbirine yedirin, üzerine de kuru olan malzemeleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Son olarak çekirdekleri de ekleyip hamurdan yuvarlak şekiller yapın ve tepsiye dizin. Üzerine elinizle su ya da yoğurt suyu sürün. Bir miktar yulaf ve çekirdeği üzerine serpiştirin. 190 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
|
|