4 Su Bardağı Buğday Unu (400g)
1 Paket Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
3 Yemek Kaşığı Su
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Çay Kaşığı Bal
5 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Sıvı Ayçiçek Yağı
10 Yemek Kaşığı Tereyağı (oda sıcaklığında) (180g)
Üzeri için:
1 Adet Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Su
Unu eleyerek bir karıştırma kabına aktarın.
Ortasını çukurlaştırıp ayçiçek yağı ve tereyağı hariç diğer tüm malzemeyi ilave edin.
10-12 dakika iyice yoğurup, oda sıcaklığında tereyağını iyice yayıp, yedirdiğiniz bir kaba aktarın.
Üzerini örtüp, mayalanması için oda sıcaklığında 2 saat bekletin.
Mayalanan hamuru dirsek veya yumruğunuz ile hafifletip, tereyağını ekmek hamuruna yedirene kadar parmak uçlarınızı kullanarak yoğurun.
Fırınınızı önceden 220°C ayarlayıp ısıtın.
Tekrar 15 dakika dinlendirdiğiniz hamurdan, 12 eşit parça koparın.
Her bir parçadan ¼ü kadar küçük parçalar kopartıp, hem büyük hem de küçük parçaları avucunuzda yuvarlayın.
Ayçiçek yağı ile yağladığınız mini tart muffin veya orijinal brioche kalıplarına önce büyük parçalar ardından üzerlerine küçük parçalar olmak üzere yerleştirin.
Üzerlerine, bir fırça yardımı ile çırpılmış yumurta sarısı ve su karışımını sürüp, önceden 220°C ısıtılmış fırında 16-18 dakika, takip ederek pişirin.
|