|
|
ÇAY EKMEKLERİ |
|
Dilaşub
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49864
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
24 parça MALZEMESİ:
4+1/2 bardak un
3 çorba kaşığı maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
1+3/4 bardak ılık su
2 çorba kaşığı süt
Tavayı yağlamak için biraz un.
HAZIRLANIŞI:
Unu masaya yaydıktan sonra ortasını havuz gibi açın. Mayayı toz şekerle karıştırın. Sonra tuzu ve suyu ilave edip karıştırın. Yoğurduğunuz hamuru çok az unlayıp, sıcak bir ortamda, iki katı olana kadar bekletin. Sonra yeniden yoğurun ve ikiye bölün. Her bir parçayı yaklaşık 50 cm. uzunluğunda birer silindir şekline getirin ve her silindiri 12 eşit parçaya ayırın. Bunları yuvarlak toplar haline getirin ve yağlanmış bir tepsiye yaklaşık 6 cm. aralıkla dizin. Üstlerini örterek 12-15 dakika bekletin. Topları elinizle bastırarak açın, yeniden 10 dakika bekletin. Sütle nemlendirip, 250 derecede ısıtılmış firma sürün. Pişirme işlemi boyunca, bir fincan dolusu su fırınınızda bulunsun. Çay ekmeklerini, marmelat veya jambon ezmesi ile servis edebilirsiniz.
|
|
ÇAY EKMEKLERİ Tarifleri Hamur İşleri
|
|