|
|
Çavuş Böreği |
|
kağıthelva
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc94117
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2013
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havuç
1 adet salçalık biber
100 gr kültür mantarı
100 gr brokoli
100 gr karnabahar
3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
24 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı margarin
2 adet yufka
1 kaşık safran
Orta boy bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı margarini koyup eritin, içine 4 tane arpacık soğan atıp 30 saniye kadar kızgın ateşte çevirin, sonra sırasıyla ince ince kesilmiş 2 adet havucu ve 1 adet biberi ilave edin. Yaklaşık bir dakika sonra tencerenin içerisine küp küp doğranmış 100 gr. kültür mantarını ekleyin, 1,5-2 dakika kavurun. Daha sonra kıyılmış 100 gr karnabaharı ve 100 gr. brokoliyi atın. İçerisine 1 tatlı kaşığı tuz serpip 1 kaşık safranı ekleyin altını kapatın. 3 adet yumurtayı derin bir kaba koyun, daha sonra içerisine 100 gr. kaşar rendesini 1,5 su bardağı sütü, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip çırpın 2 adet yufkayı açıp üst üste gelecek şekilde yerleştirin daha sonra fırın kabından 2 parmak daha geniş olmak kaydıyla yufkaların etrafındaki fazlalığı kesin. Tepsiyi yayıp, içerisine tepsi büyüklüğünde kestiğiniz yufkaları yerleştirin. Haşlanmış sebzeleri yufkanın içine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı bir kaşık yardımıyla sebzelerin uzerıne döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
|
|
Çavuş Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|