| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÇAVBELEK | 
 
  | 
sebil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2009 
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35309 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009 
2,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
1 bardak kalın bulgur
 
2,5 bardak su
 
yoğurt
 
sarımsak
 
katıyağ
 
kekik
 
tuz.
 
 
Kaynar suya bulguru ve bir çay kaşığı tuz atın. Arada karıştırarak bulgurun suyu çekmesini sağlayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsaklar ve su ile bir ayran yapın. Suyunu çeken bulguru, tabaklara pay edip ortasını çukurlaştırın ve içine ayrandan koyun. Ayranın üzerine kızgın yağda kavrulmuş naneyi gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÇAVBELEK Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |