|
|
Çatak Kraker |
|
Taciser
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc84832
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2012
1,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kuru maya
120 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ krema
Üzerine:
2 yumurta akı
1 çay bardağı kavrulmuş susam
Ilık olan suyun içine kuru mayayı ekleyip eritin. Üzerine şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Tereyağını ve kremayı da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp uzun şeritler yapın ve burgu şekline getirin. Ünce yumurta akına sonrada susama bulayıp tepsiye dizin.200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Çıkınca soğumaya bırakın ve çayın yanında servis yapın.
|
|
Çatak Kraker Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|