| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yoğurt 1 Su bardağı
 Sıvı yağ 1 Su bardağı
 Toz şeker 1 Su bardağı
 Yumurta 3 Adet
 Buğday unu 1 Kg.
 Karbonat 1 Çay kaşığı
 Limon suyu 1 Tatlı kaşığı
 
 Yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve yumurtalar (birinin sarısı ayrılır) şeker eriyene kadar karıştırılır. İçine buğday unu, karbonat ve limon suyu konup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur iki parmak kalınlığında yuvarlanarak enine verev verev kesilir. Tepsi yağlanır. Kesilen hamurlar içine döşenir. Üstlerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
 
 Not: Sıvı yağ yerine eritilmiş margarin de kullanılabilir.
 
 
  
 
 |