|
|
ÇARPARAK HAMUR HAZIRLAMA |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19554
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu metodla hazırlanan hamurlar daha ziyade kek, pandispanya ve büyük gatoların yapılmasında kullanılır.
Bu usulde şeker, yumurta ile beraber kalın yumurta tencerelerinde, olmadığı takdirde içi yuvarlak bakır tencerellerde hafif ateş üzerinde telle yumurta ile şekeri çarpa çarpa koyulaştırmalı sonra ununu ve diğer malzemeleri koyarak hazırlamalıdır.
Elle çarpma kolu fazla yorduğundan bugün piyasada çok çeşitli karıştırıcılar (mikser) vardır. Onları kullanmak vakitten de enerjiden de tasarrufu sağlaycaktır.
Bu hamurun hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar:
1) Bir yumurta için 30 gr. una 25 gr. şekere ihtiyaç vardır. 1 dolu kaşık un 30 gr. 1 dolu kaşık şeker 25 gr. gelir.
2) Çarpmayı elle yapıyorsanız tencereyi hafif ateş üzerine koyarsanız daha çabuk koyulaştırırsınız.
3) Kıvamı ezilmiş yoğurt kıvamında olmalıdır. Eğer bu şekilde anlamıyorsanız, telden düşen son damla hamurun üzerinde bozulmadan bir müddet kalıyorsa o zaman kıvamı tam olmuştur.
4) Kıvamı olan karışma unu birden döküp hafifçe karıştırmak lazımdır. Çok karıştırırsanız hamur sulanır iyi kabarmaz.
5) Bu hamuru hemen bekletmeden önceden ısıtılmış fırına koymak lazımdır.
6) Fırın kapağını açmadan 40-45 dakika hafif hararette pişirmek lazımdır. (Kapağı sık sık açarsanız hamur iyi kabarmaz. İyice pişmeden de fırından alırsanız hamur çöker).
7) Pişip pişmediğini anlamak için hamura bıçak veya temiz bir çöp sokulup çıkarılır eğer bıçağa hamur bulaşmamışsa pişmiş demektir.
|
|
ÇARPARAK HAMUR HAZIRLAMA Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|