| 
 
 http://www.verita.com.tr
 
 60 ml taze  Verita Çarkıfelek meyvesi püresi
 1 tane yumurta
 1/4 çay kaşığı tuz
 2 tane ince doğranmış şeftali
 60 gr eritilmiş tereyağı
 Pudra şekeri (süsleme için)
 180 ml süt
 150 gr toz şeker
 30 gr taze hindistancevizi rendesi
 300 gr un
 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
 Kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Başka bir kapta süt, yumurta ve tereyağını mikserle çırpın. Her iki karışımı birleştirip iyice karıştırın. Üstüne ince küçük doğranmış şeftalileri ve Çarkıfelek püresini ekleyin. Karıştırdıktan sonra kek harcını yağlı kek kalıplarına eşit şekilde boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |