| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çara Biberli Turşu | 
 
  | 
kahraman meral 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75797 
Gönderme Tarihi: 16.May.2012 
5,151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.arnavut.com
 
 
6-7 adet çara biberi
 
2 baş sarımsak
 
1,5 yemek kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar sirke
 
 
İlk olarak biberler 2 veya 3 parçaya bölünür. Daha sonra hafifçe közlenir.  Ardından sarımsaklar ayıklanarak küçük küçük parçalar halinde tuzla ezilir. Bu şekilde malzemelerimiz turşunun yapımı için hazır hale gelir.
 
Ardından kavanoz içerisine, bir sıra biber ve bir sıra tuzlu sarımsak olmak üzere aldığı kadar dizilir. En son alabildiği kadar sarımsak konularak kapatılır.
 
1 hafta kadar bekleme süresinin ardından turşumuz hazır hale gelir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çara Biberli Turşu Tarifleri Arnavut Yemekleri
 | 
 
 
 
 |