Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
Çörekler için:
25 gr Margarin
225 gr Beyaz Un
1 Çay Kaşığı Tuz
6 gr Kuru Maya
40 gr Pudra Şekeri
50 gr Karışık Kuru Meyve
25 gr Karışık Meyve Kabuğu
1 Çay Kaşığı Karışık Baharat
150 ml Süt
Çapraz Süslemeler için:
25 gr Margarin
50 gr Beyaz Un
Üzeri için:
2 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Süt
Fırını 220°C'de önceden ısıtın. Ardından margarini, elenmiş unu ve tuzu büyük bir kaseye koyup yoğurarak kırıntılı, ince bir karışım elde edin. Mayayı, şekeri, meyveleri, meyve kabuklarını ve baharatları ilave ederek karıştırın. Sütü ılıtın, kasenin içine dökün ve karıştırarak yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru unlu bir yüzeye yerleştirin. Elastik bir kıvama ulaşana ve yapışkanlığı gidene kadar yoğurun. Hamuru 8 adet çörek haline getirin ve yağlı pişirme kağıdına yerleştirin. Üstlerini hafifçe yağlanmış streç film ile örtün ve yaklaşık 45 dakika boyunca, büyüklükleri neredeyse iki katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletin. Çapraz süslemeler için, margarini un ve 4 yemek kaşığı su ile karıştırın. Çöreklerin üstündeki streç filmi kaldırın ve karışımı krema torbasıyla üstlerine sıkın. 15 dakika boyunca veya hafifçe kahverengileşene kadar fırında pişirin.
Üzeri için: Şeker ve sütü nazikçe karıştırın. Çöreklerin üstüne fırçayla sürün ve fırında 2 dakika daha pişirin. Tabak veya rafta soğumaya bırakın, soğuduktan sonra servis yapın.
|