| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Çapaç (Karabük) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Çapaç (Karabük) |  
|  | Hilvan'lı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.10.2010
 Mesajlar: 32
 Şehir: Şanlıurfa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72848 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
 2,744 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kg Fesleyen, Kanlıca, Yeryaran (üstü küpürlü) mantarları veya bunlardan hazırlanmış karışım.
 1 adet büyük soğan
 1 çorba kaşığı salça
 4 çorba kaşığı yağ
 1 çorba kaşığı tereyağı
 4 diş sarımsak
 Tuz
 
 Yemek Fesleyen mantarından yapılıyorsa, mantarın dış kabukları soyularak doğranır.Salça ve soğanlar kavrularak üzerine,doğranmış mantar ilave edilir.Biraz karıştırdıktan sonra 2 su bardağı su ve tuz ilave edilerek 2-3 taşım kaynatılır ve altı kapatılarak ılımaya bırakılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |