2 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta
Çörekotu
Önce likit malzemeler bir tasa konur, çatalla çırpılır. Sonra en son eklemek koşuluyla kuru malzemeler katılır. Yumuşağa yakın kıvamda bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Sonra 12 eşit parçaya ayrılır. Her parça merdaneyle, oval olarak bir karış boyunca açılır. Yarı kısmı iletki gibi yarı yuvarlak kesilerek çanta sapı gibi yapılır. Kalan kısma ezilmiş peynir konur ve sapa doğru kapatılır. Çörekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine çalkalanmış yumurta sürülür, çörekotu serpilir. 189 derece fırında altın rengi pişirilir.
|