2 adet yumurta
1 çay bardağı eriyik tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
1 demet dereotu
1 adet orta boy havuç
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için
1 adet yumurta
Dereotu ve havuç dışındaki malzemelerle orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamurun üzerine ince kıyılmış dereotu ve küçük rendelenmiş havuç ilave edilir. Hamurdan yumurta kadar parçalar alınır, parmak ucuyla çay tabağı kadar açılır. Ezilmiş peynir konur, poğaça şeklinde kapatılır, kenarlarına bastırılır. Poğaçalar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür.
|