100 gr kavrulmuş çamfıstığı
 
12 adet küçük boy kabak
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
500 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 demet maydonoz
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı ılık su
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
 
Kabakların içini oyup, yağda hafifçe kızartın. Ayrı bir yerde kıyma ve kıyılmış soğanı kavurun. Çamfıstığı, tuz ve karabiber ekleyip 3 dakika sonra ocaktan alın. Kabakların içlerini çamfıstıklı harçla doldurup, tencereye yan yana ve dik şekilde yerleştirin. Salçayı ılık su ile açıp tencereye ekleyin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişirin.
 
 
 
  
 |