Hamuru için:
 
200 gr margarin
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
200 ml krema
 
1 su bardağı doğranmış hurma
 
Yarım çay bardağı bal
 
100 gr çam fıstığı
 
 
Çamfıstıklarını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve şekeri yoğurma kabına alarak iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen bir fırın kabına hamuru yayın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın. İçine bal ve hurmaları ilave ederek ocaktan alın. Fıstıkları da ekleyerek karışımı hamurun üzerine dökün. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
  
 |