4 Balık filetosu (800 gr sazan, levrek veya beyaz etli herhangi bir balık)
1 limon
sos için tereyağı
1 çorba kaşığı fındık
200 gram çamfıstığı
2 diş sarımsak
1 dilim ekmek
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 bardak balık suyu (veya tavuk suyu)
Limon kabuğunun karı kısmından ince şeritler çıkartın. Bu şeritleri, üzerine kıyılmış sarımsak, tereyağı, çam fıstığı, (seçimlik karanfil) balık suyu ve limon suyunu koyarak, hepsini bir tabanın içinde karıştırın. Tavayı düşük ısılı bir ateşe oturun. İçine balık dilimlerini atarak en az 2 saat boyunca pişirin. Suyu eksilirse ilave balık suyu koyabilirsiniz. Piştikten sonra süzgeçle süzülmüş pişme sosu ve kıyılmış maydanoz ile birlikte servis edin.
|