| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cam Kurabiye | 
 
  | 
merhamet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23114 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008 
2,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
2 yumurta
 
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
 
4 su bardağı un
 
1 paket bayram şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Un geniş bir kaba elenir. Ortasına bir çukur açılır ve tüm malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Tezgaha un serpilir ve hamur 2 cm kalınlığında açılır, kurabiye kalıbı yardımıyla şekil verilir. Ortasına bir pencere açılır (Şişe ağzı, gazoz kapağı kullanılabilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Şekerler 2-3 parçaya ayrılarak kurabiyenin ortasındaki boşluğa yerleştirilir. Tek renk kullanabileceğiniz gibi farklı renkler de kullanabilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kağıttan ayrılacak hale gelene kadar yaklaşık 15- 20 dk. pişirilir. 15 dk. kadar soğuması beklenir, (Şekerlerin sertleşmesi için) Ve servis tabağına alınır.
 
 
 ML® Çam Bisküvi için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "hindistancevizi" tarafından gönderildi. 29.04.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cam Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |