| 
 
 www.miele.com.tr
 
 Hamur için:
 30 (50) gr. Maya
 200 (320) ml Süt, ılık
 500 (800) gr. Un
 80 (130) gr. Şeker
 1 (11/2) tutam Tuz
 80 (130) gr. Tereyağı, yumuşak
 1 (2) Yumurta
 Üstüne:
 150 (240) gr. Tereyağı
 200 (320) gr. Şeker
 2 (3) yemek kaşığı Bal
 3 (5) yemek kaşığı Krema
 100 (160) gr. Çam fıstığı, çekilmiş
 100 (160) gr. Badem parçaları
 Dolgu malzemesi
 1 (2) Paket Vanilyalı puding tozu
 500 (800) ml Süt
 3 (5) yemek kaşığı Şeker
 1 (2) tutam Tuz
 250 (400) gr. Tereyağı, yumuşak
 
 Mayayı ılık sütün içinde açın. Un, şeker, tuz, yumurtayı ile pürüzsüz bir hamur el-de edinceye kadar yoğurun. Hamuru fırına koyun ve "Kekler \ Mayalı hamur \ 30 dakika kabartın" otomatik programını seçin.
 Hamuru hafifçe yoğurun, standart tepsiye yayın ve fırına sürün ve "Kekler \ Mayalı hamur \ 15 dakika kabartma" otomatik programını seçin.
 Üstüne ilave edilecek tereyağı, şeker, bal ve krema kaynatılır, çekilmiş çam fıstık ve badem eklenir. Hamurun içinde parmak ucu ile çukurlar açılır ve biraz soğutulan karışım kabaran hamurun üzerine sürülür. Hamur yeniden 10 dakika daha kabarmaya bırakılır ve kızarıncaya kadar pişirilir.
 Vanilyalı puding, süt, şeker ve tuzla bir puding pişirin ve soğumaya bırakın. Tereyağını köpürünceye kadar çırpın ve puding içine kaşıkla yedirin.
 Soğumuş hamuru çapraz olarak kesin.
 Alt bölüme kremayı sürün, üst bölümü onun üstüne katlayın ve kısa bir süre soğumaya bırakın.
 
 
 |