| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çam Fıstıklı Patlıcanlı Haşlama İçli Köfte | 
 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63734 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2011 
3,395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
THY Skylife
 
 
KÖFTE DIŞ MALZEME İÇİN:
 
100 g ince köftelik bulgur
 
20 g irmik
 
20 g un
 
tuz
 
biber
 
KÖFTE İÇİ İÇİN:
 
200 g kuzu kıyma
 
1 adet ince doğranmış soğan
 
20 g kavrulmuş çam fıstığı
 
yarım demet ince doğranmış maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
KÖZ PATLICAN İÇİN:
 
1 patlıcan
 
1 yemek kaşığı tahin
 
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1diş dövülmüş sarımsak
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
tuz
 
karabiber
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
100 g bulgur, 20 g irmik ve 20 g unu karıştırın. Bir çay bardağı ılık su ilave edin ve üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş bulgur, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Tavada tereyağı ile kuzu kıymasını soğanla kavurun. Kavrulmuş çam fıstığı ilave edin bir-iki dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip soğutun.
 
Kavrulmuş kıyma içine ince doğranmış maydanoz karıştırın. İçli köfte için yaptığınız bulgurlu harçtan alıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Parmağınızla içini açarak kıyma harcı ile doldurulup kapatın. Elinizle yuvarlayarak köfteyi tamamlayın. Kaynar et suyunda dört-beş dakika haşlayın. Kürdanla deldiğiniz patlıcanı ızgarada közlenip kabuğu soyun. Patlıcanı servis tabağına alıp çatalla ezin. Üzerine tuz, biber, limon suyu ve sarımsak koyun. Kenarlarına yoğurt ve tahin koyup zeytinyağı ekleyin. Patlıcanın üzerine haşladığınız içli köfteyi katarak servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çam Fıstıklı Patlıcanlı Haşlama İçli Köfte Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |